Christine Schwarzer

Christine Schwarzer är dansk precis som många andra framstående möbeldesigners. Hon är unik på det sättet att hon lyckas blanda färger och mönster med ett simpelt uttryck. Något som även kännetecknar den skandinaviska designen väldigt mycket. Hon säger själv att hennes mål med sina möbler och design är att göra världen till en lite roligare och lekfullare plats. Och det låter ju faktiskt som ett fantastiskt budskap. Ett exempel på detta är hennes bord flowers som är både stilrent och lekfullt på samma gång. En fantastisk tillgång i varje hem helt enkelt.

Christine föddes år 1970 i Köpenhamn och har utbildat sig till möbeldesigner både i hemstaden och Helsingfors. Hon tog studenten 1999 och sedan dess har hon arbetat i sin egen studio i Köpenhamn. Hon har dessutom arbetat i Vietnam där hon samarbetade tillsammans med ett möbelföretag. Christine arbetar inte bara med sitt eget märke utan designar också barnmöbler tillsammans med sin partner. Tillsammans har de sitt eget företag som de kallar för RoomMate. Förutom detta har Christine medverkat i flera olika utställningar runt om i världen. Några länder som hon har besökt är Italien, Sverige och Holland. Hon har även mottagit flera priser för sin design.

Det finns några butiker i Sverige som säljer möbler från Christine. Har du möjlighet kan du även besöka hennes studio som är belägen i centrala Köpenhamn. Det är främst hennes soffbord kallat flowers som säljs i de flesta nätbutiker, åtminstone i skrivande stund. Det är tillgängligt både i ljusa och mörka färger så du kan välja det som passar din bostad bäst. Hon är även känd för sin möbel Blå station som är en häftig soff-/bänkmöbel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *