Gör din antika möbel till rummets mittpunkt

En antik möbel är något väldigt speciellt som bör uppmärksammas lite extra. Den bör inte gömmas bort eller stå i ett hörn, istället bör den vara det största fokuset i ett rum. En sådan möbel kommer verkligen att dra ögonen till sig och vara ett perfekt samtalsämne för de som kommer på besök. Kan du historien bakom möbeln blir det ännu intressantare både för dina gäster och dig själv. Hur du ska visa upp möbeln beror lite på vilket rum och vilken möbel det rör sig om.

Handlar det om en större möbel som ett matbord eller bokhylla ska den stå på ett sätt så folk lägger märker till den så snart de kliver in i rummet. Resten av möblerna som finns i rummet ska sedan komplettera denna på ett bra sätt. Oftast blir det bra om du blandar olika stilar och tidsepoker. Om du har en antik möbel kan du därför komplettera med lite nya och moderna saker i samma rum. Det kommer göra att dina antika möbel sticker ut ännu mer och verkligen får stå i centrum. Är det ett matbord det handlar om kan du till exempel sätta ut någon trevlig vas eller några ljusstakar men i övrigt låta bordet tala för sig självt.

Det är lite svårare med möbler som är lite mindre. Oftast hamnar de i skymundan av större möbler som soffor, sängar och liknande. Är det en prydnadssak kan du till exempel ställa den på en piedestal eller liknande för att se till att den får den fokus den förtjänar. Det kommer garantera att besökare lägger märke till den även första gången de besöker din bostad. Det blir också lite mer speciellt än att bara ha den i en bokhylla eller liknande. Om du har en stol eller liknande kan du ställa den på en speciell plats i rummet. Nästan så den blir som en prydnad i sig. Särskilt om det handlar om en gungstol eller liknande. Det är verkligen en möbel som förtjänar att få uppmärksamhet.

Sammanfattningsvis vill vi tipsa om att våga vara kreativ. Testa olika lösningar och se vad som känns bäst. Kom ihåg att det alltid går att möblera om vid ett senare tillfälle om du inte skulle vara nöjd. Du behöver inte vara låst vid att ett rum ska se ut på ett visst sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *