Få bättre plats med dina möbler med skjutdörrar

Har du mycket möbler som ska få plats i ett rum? Ett sätt att skapa mer golvyta att inreda är att se över dina dörrar. Många tänker inte på det, men dörrar som svänger ut i rummet tar faktiskt upp en hel del yta. Lösningen på ditt problem kan då vara skjutdörrar.

En skjutdörr är precis vad det låter som, en dörr som skjuts åt sidan istället för att svängas ut eller in i rummet. Golvet bredvid dörren går därför utmärkt att möblera, vilket ofta inte är möjligt när man har vanliga dörrar. Hos GKdoor hittar du en skjutdörr som passar perfekt i ditt hem. Där finns högkvalitativa dörrar många olika modeller och utföranden.

Olika typer av skjutdörrar

Skjutdörrar finns främst i två olika utföranden, en modell som går in i väggen och en modell som går utanpå. Fördelen med utanpåliggande dörrar är att de är lätta att installera. Nackdelen är att de, när de öppnas, tar upp väggyta. Du kan alltså inte hänga en tavla bredvid dörren. Den typ av dörr som går in i väggen när den öppnas tar inte upp någon plats alls när den öppnas, dock krävs det ett större ingrepp för att installera en sådan dörr. Fundera lite över vilka behov du har och fråga en fackman för att ta reda på vilken typ av dörr som passar bäst hemma hos dig.

Från klassiskt till modernt

Många kanske tänker på den äldre typen av skjutdörrar som var tunga och kärvade och därför drar de sig för att installera sådana. Så ser det dock inte ut idag. Dagens dörrar är moderna, lättöppnade och smidiga. De finns också i en mängd olika modeller. En mer rustik spegelvariant passar bra hos dig som har lantlig inredning hemma, medan en stramare variant passar bra hos minimalisten. Dörrarna finns också med fönster, vilket är bra om man vill skapa en mer luftig och ljus miljö hemma.

Speciellt bra för dig som bor litet

Skjutdörrar är en bra lösning för alla typer av hem, men kanske speciellt för dig som bor litet. I en liten bostad är varje kvadratcentimeter viktig, vilket gör att du ogärna vill att dörren ska stjäla mycket utrymme. Med en skjutdörr tänker du inte ens på att du har en dörr när den är öppen, men kan ändå skärma av effektivt när det behövs. Faktum är att när du väljer att installera skjutdörrar så kommer du plötsligt att ha plats för den där mysiga fåtöljen eller det praktiska skrivbordet du så länge har drömt om. Många som bor litet väljer i och för sig att plocka ned skrymmande dörrar, men då går möjligheten att kunna stänga om sig också förlorad. Med en skjutdörr finns inte längre det problemet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *