Inred med mattor

Att inreda med hjälp av mattor är ett bra sätt för dig att få ditt hem mer ombonat. Dessutom fyller mattor en funktion då de kan användas för olika saker. Det finns till exempel mattor som är speciellt framtagna för att de ska hjälpa till att ta upp fukt i badrum och mattor som är framtagna för att de ska värma dina frusna fötter. Något annat som en matta kan bidra med är att de kan få ditt hem mer trendigt. Med andra ord är mattor alltid en säker inredningsdetalj till ditt hem som dessutom fyller en funktion.

Trendiga mattor

Även när det gäller mattor så kan trender, som allt annat komma och gå. Det kan vara rätt svårt att hålla reda på trender. Därför tänkte vi i den här delen ge dig en kort genomgång på vilka sorts mattor som är de trendigaste just nu. Det är alltså dessa mattor du ska kolla in om du är ute efter att köpa en trendig matta som passar med modern inredning.

När det kommer till material är det mattor som är framtagna av naturliga material det allra trendigaste. Du kan till exempel kolla in jutemattor, hampamattor och sisalmattor. En jutematta är en sorts matta som är tillverkad av hampfibrer. De är oftast inte behandlade med färg och de kommer därför i natursköna nyanser, till exempel beige och naturvit. Dessa mattor passar bra in i rum där du använder dig utav enkla nyanser.

Välj matta efter storlek

Något annat som kan vara bra att tänka på inför köpet av en ny matta är storleken. I en del rum där det finns mycket yta kan det vara riktigt snyggt med en matta av en större modell. Det är till exempel fint och passande att ha en större matta i vardagsrummet eller i sovrummet. Där kan rätt sorts matta göra rummen extra mysiga. Men om du istället letar efter en matta till en mindre yta, till exempel till ditt badrum eller till hallen kanske det passar bäst med en mindre matta. Ett annat tips är att kolla upp måtten på den matta du har tänkt köpa. När du sedan har tagit reda på hur pass stor mattan är kan du också använda dig av markeringar i exempelvis vardagsrummet för att få ett bra hum på hur pass stor mattan kommer att vara i vardagsrummet. Om du inte ser till kolla upp måtten i förväg kan du behöva skicka tillbaka mattan om det visar sig att den inte passar. Därför är det bra om du kollar upp storleken först och väljer en matta därefter.

Möbler

Sist men inte minst kan det vara bra att tänka på att mattorna ska gå ihop med möblerna. Många väljer att placera mattan under en möbel. Till exempel under en fåtölj. Då är det passande att välja en rund matta. Om du ska ha en matta under ett bord ska du välja matta efter formen på bordet. Till exempel rektangulärt eller runt. Men ibland kan det vara snyggt att välja en helt annan form, då bryter mattan av mot resten av din inredning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *