Kombinera möbler och tavlor i inredningen

Det är när du kombinerar rätt möbler med rätt inredningsdetaljer som du verkligen kan lyfta inredningen i ett rum. Tavlor i olika former är perfekt att använda för att både få en röd tråd i inredningen men också för att göra den personlig. Att skapa en fin konsttavla av det vackraste du har och hylla det underbara minnet av ditt eget barns födelse med en personlig födelsetavla är verkligen något som både är unikt och personligt. En sådan tavla kan du ha i princip vart du vill i ditt hem. Den passar lika bra tillsammans med andra tavlor i en tavelvägg eller i barnets sovrum.

Lägg tid på att hänga tavlorna i en bra höjd

När du ska sätta upp dina tavlor på väggen ska du tänka på att inte sätta dem för högt. Det är lätt hänt att tavlorna hamnar för långt upp på väggen. Ett tips är att ge upphängningen lite extra omtanke. Ett knep som är allmänt känt är att tänka ögonhöjd. Ögonen ska vila i mitten på tavlan när du tittar rakt fram. Sedan skiljer det sig om du ska ha en tavelvägg eller hänga upp en enskild tavla. Du kan också ställa tavlor på golvet eller på möbler som i en bokhylla eller på en byrå. När du väljer tavlor och möbler kan du tänka på färgerna. Att låta accentfärger synas på någon möbel eller agera röd tråd genom tavlorna är ett bra sätt att få ihop en bra helhet.

Välj möbler med omsorg

När du ska inreda ditt hem ska du tänka på att inte övermöblera. Att ha för många möbler i ett rum är ett fel som många gör. Det är bättre att försöka tänka igenom vilka möbler som är användbara i rummet och bara använda dem. Om du har för många möbler i ett rum är det väldigt lätt hänt att det känns instängt och trångt. Något annat som är bra att tänka på när du ska möblera ett rum är att varken ha för stora eller för små möbler. Det kan se konstigt och lite löjligt ut med en liten tvåmanssoffa i ett väldigt stort vardagsrum. Det kan bli lika tokigt om det är en för stor soffa i ett litet rum. En klumpig och stor fåtölj bredvid en liten soffa kan också ge fel intryck. I varje rum som du inreder ska du försöka anpassa möblerna efter ytan. Det gäller att hitta en balans i möbleringen så att det både passar i rummet och med varandra.

Ha kontraster i ditt möblemang

Om du vill få till en bra inredning som känns ombonad och hemtrevlig kan du testa att dra ut soffan från väggen. Om du har en fåtölj kan du testa att ställa den mittemot istället för bredvid. Tänk utifrån möbelgrupper istället för ett stort rum. Att ha kontraster i möblerna är en bra idé om du vill ha en levande inredning som känns spännande. Undvik att ha alla möbler från samma märke eller varuhus. Mixa olika typer av möbler och bryt gärna av med någon enstaka möbel som exempelvis ett loppisfynd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *