Tuula Falk

Tuula Falk är en finsk designer som numera är bosatt i Sverige. Hon är känd för sin klassiska, stilrena och bekväma design som ligger helt i linje med den moderna och stilrena inredning som vi skandinaver är så kända för. Läs vidare för att lära dig mer om denna härliga och finska designer.

Tuula föddes 1957 i Helsingfors men valde på 80-talet att bosätta sig i Sverige, och hon är fortsatt boende här idag. Hon arbetar både som möbeldesigner och som inredningsarkitekt. Hon är utbildad på universitetet i Göteborg där hon läste konsthantverk och design. Dessutom har hon en examen i inredning från högskolan i Helsingfors. Med en gedigen utbildning i bagaget driver hon idag en firma kallad Falk arkitekter tillsammans med sin man.

Tuula är främst känd för att skapa möbler av hög kvalitet, vilket också märks på priset. Här handlar allt om den perfekta balansen mellan olika material. Ett exempel är soffan Wilhelm som finns tillgänglig att köpa på nätet. Tuula designar främst vardagsmöbler som ska klara alla påfrestningar som de vanligtvis utsätts för. Att köpa en Tuulamöbel är alltså en investering för framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *