Handla antika möbler på nätet

Är du på jakt efter antika möbler? Du behöver inte åka runt bland fysiska antikshoppar i landet för att hitta det du söker. Idag går det minst lika bra att hitta fantastiska möbler på nätet. Det finns i huvudsak två olika typer av nätshoppar där du kan hitta antika möbler. Den första är på köp- och säljsidor som till exempel Tradera där privatpersoner lägger ut sina gamla möbler till försäljning. Den andra är nätbutiker som säljer möbler och däribland antika varor. Dessa är ju egentligen inte antika då de är nya men de har samma utseende som en sådan möbel. Här handlar det mycket om vad du själv tycker är bäst.

Om du vill köpa en antik möbel av en privatperson finns det flera annonser på sajter som Blocket och Tradera. Problemet med dessa sajter är att vem som helst kan lägga upp en annons och det finns inga garantier för att det som säljs är äkta. Var därför noga med att kolla upp köparen och åk gärna och kolla på möbeln innan du köper om det finns möjlighet till detta. Du har helt enkelt inte samma konsumentskydd när du köper av en privatperson i jämförelse med butik. Däremot finns ett väldigt stort och roligt utbud samt möjligheten att hitta riktigt unika möbler.

Om du inte vill handla begagnade antika möbler finns det en annan möjlighet. Det är att köpa nya möbler som ser ut som de är antika. Här har du ett stort urval av butiker på nätet som du kan vända dig till. Nackdelen med detta är att du inte köper möbler som är unika utan som finns i flera exemplar. Du vet förstås själv om detta är någonting som spelar roll för dig eller inte. Om svaret är nej, kan du absolut satsa på en sådan möbel. Några av de mest populära typerna av dessa möbler är bord och byråer. En antik möbel ger ditt hem en väldigt intressant karaktär och är definitivt något du kan samtala om när du har gäster på besök. Exempel på butiker där du kan hitta denna typ av möbler är Trendrum och Chili.se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *