Handla på secondhand

Du behöver inte alltid köpa nytt när det kommer till möbler, oftast går det hitta riktigt fina alternativ på second hand. Dessutom gör du en god gärning för miljön och klimatet, vilket så klart är ett stort plus. Second hand blir idag allt mer utbrett och det finns flera alternativ även i de mindre städerna. Dessutom kan du använda dig av sidor som Blocket och Tradera om du föredrar att handla på nätet.

Det finns flera fördelar med att handla möbler på second hand. En av de största är att du kan hitta unika möbler som ingen annan har. Det kommer ge ditt hem en speciell karaktär och en intressant historia. På flera second hand-butiker finns väldigt gamla möbler som inte säljs eller tillverkas längre. Det är verkligen roligt när man lyckas hitta sådana.

En annan fördel är att du oftare kommer billigt undan. På butiker som Erikshjälpen har de oftast mycket billigare priser än om du köper i vanliga butiker. Detta beror också lite på vilken typ av second hand-butik som du handlar i. Åk gärna runt mellan flera olika second hand-butiker och kolla på nätet innan du bestämmer dig för att slå till på en viss möbel. Men tänk också på att om den blir såld så blir det svårare att hitta en likadan.

Den sista fördelen som vi vill ta upp är att du gör klimatet och miljön en stor tjänst. Att hela tiden köpa nytt gör större skada för vårt klimat, vilket så klart inte är bra. Om du köper på second hand kan du eventuellt sälja din möbel vidare vid ett senare tillfälle och ta in en ny möbel med andrahandsvärde. Du kan göra det till en rolig grej och en hobby att ägna dig åt på fritiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *