Niels Gammelgaard

En annan dansk på vår lista är Niels Gammelgaard som även han är född i huvudstaden Köpenhamn. Han är känd för sina stilrena och industriella möbler som passar perfekt i de skandinaviska hemmen. I sin kollektion har han allt från små soffbord till fåtöljer och matbord. Han arbetar mycket med klassiska material som till exempel glas och trä. Här får du lära dig mer om honom och hans karriär.

Niels Gammelgaard föddes 1970 och visste tidigt att han ville studera inredning och möbeldesign. Han tog examen från konstskolan i Köpenhamn år 1970. Åtta år senare startade han sitt eget företag tillsammans med Lars Mathiesen Pelikan Design. De har under tiden som de samarbetat tillverkat allt från möbler till små pennor och sjukhussängar. De säljer främst till kontor, sjukhus och liknande. Kanske har du suttit på en möbel från Gammelgaard när du har besökt ett väntrum. Gammelgaard kan skryta med många kända namn bland sina kunder, bland annat Fritz Hansen.

Det finns vissa webbutiker som säljer hans möbler i Sverige, dock är det största fokuset på företag som vi beskrev ovan. Han säljer inte bara här i Skandinavien utan även i Asien och USA.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *