Så undviker du de vanligaste inredningsmisstagen

För att skapa ett harmoniskt hem som är både hemtrevligt och stilrent gäller det att undvika de vanligaste misstagen när det är dags att möblera. Ett vanligt fel inom inredning är att ha för få ljuskällor i rummet. Istället för att endast ha en stark lampa i taket bör du satsa på flera lampor som är utspridda. Med lampor från lampgallerian.se kan du enkelt inreda med behaglig punktbelysning i hela ditt hem. Lamporna kan placeras både på golvet, i fönster, på möbler och på väggar och tak. Exempelvis är det fint att belysa en tavla eller ha spotlights i taket som kan riktas åt olika håll för att skapa en spännande belysning.

[IMAGE=cSojyfbIv1sw.jpg]

Möblera på rätt sätt

Att undvika de vanligaste inredningsmisstagen:https://www.femina.se/5-vanliga-inredningsmisstag-i-vardagsrummet-och-sa-undviker-du-dem/ behöver inte vara svårt men det kräver att du tänker till lite innan du börjar möblera om. Undvik att fastna i showroom-fällan eftersom det gör att din bostad riskerar att kännas opersonlig. Tänk också på att inte använda för ömtåliga material. Ett hem måste gå att leva i utan att vara rädd för att något ska gå sönder eller bli fläckigt. Ytterligare enkla sätt att undvika att möblera på fel sätt är att se till att möblerna har rätt storlek. Möblerna får varken vara för små eller för stora i förhållande till rummets storlek. Med andra ord spelar det ingen roll hur stilsäker en möbel än är, passar den inte in i rummet så gäller det att välja en annan. Innan du köper möbler behöver du därför mäta rummet innan inköpet. Glöm inte heller bort att mäta möblerna runt omkring och även höjden på fönster och mattans storlek. Första köpet bör därför vara en tumstock eller måttband! En mindre detalj, som gör stor skillnad, är också att undvika att ha galgar på klädhängaren i flera olika material och färger. Det ger ett rörigt intryck och eftersom hallen är det första som möter dig när du kommer hem är det extra viktigt att inredningen känns harmonisk där med enhetliga galgar.

Feng shui

När du möblerar enligt feng shui skapar du ett skönt flöde av energi i hemmet. För att hemmet ska kännas harmoniskt bör du, enligt feng shui, undvika att ha alla möbler placerade längs med väggarna i rummet och att ställa möbler framför fönster. Se också till att ta hand om dina surdegar i hemmet som till exempel en stol som är belamrad med kläder eller gamla tidningar. Städa ett stökigt förråd där det inte går att hitta någonting och organisera röriga garderober. Ett välorganiserat hem skapar lugn och ro och ger dig energi. En felaktig möblering i hemmet är inte bara tråkigt att titta på utan kan även skapa stress eftersom kaos och fel färger minskar välmåendet. Med andra ord handlar inte inredning bara om yta utan har även betydelse för hälsan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *