Rätt möbler till balkongen

Att inreda och vilja ha det snyggt på balkongen är lika vanligt som att vilja ha det fint i vilket annat rum som helst. I Sverige och även i många andra länder är balkongen en plats där man kan njuta av frisk luft, umgås med vänner och familj och även spendera långa sommarnätter i det ljumma vädret. Det finns dock en del saker som du bör tänka på innan du börjar med inredningen, bland annat att du väljer rätt typ av möbler.

[IMAGE=eWIkOPduV0XV.jpg]

Marknaden erbjuder en rad olika typer av möbler som lämpar sig för din balkong. Det kan vara caféset med nättare pinnstolar, hopfällbara stolar i plast eller större loungemöbler. Än är det kanske inte säsong för att hänga på balkongen, men om bara några månader sätter det igång och då är det naturligtvis skönt att ha balkongen redo och klar. Det spelar ingen roll om det är den balkong som du har använt dig av i flera år eller om du anlitat en flyttfirma nyligen och fått en ny balkong att inreda. Det är precis lika viktigt och behövligt med en skön och snygg uteplats.

Detta ska du tänka på

Inredningsdetaljer, ljusslingor och växter är något som du kan inkludera och applicera som du själv känner, men det är genom rätt typ av möbler som du skapar dig en bra grund. Här nedan hittar du tre riktigt bra tips som du kan använda dig av för att säkerställa att valet av möbler blir bra.

1. Anpassa dig efter ytan

Du kommer tyvärr inte att kunna välja balkongmöbler uteslutande efter ditt eget tycke och smak, du måste också se till att möblerna passar till den yta som du har att arbeta med. Sätter du ett stort loungeset på en liten balkong kommer du inte att ha något utrymme att röra dig på. Samtidigt kan ett litet caféset se väldigt malplacerat ut på en stor balkong. Det gäller att hitta balansen. För att lyckas med detta är det bra om du mäter din balkong, men du ska också vara realistisk.

2. Rätt material

Många väljer att satsa på balkongmöbler i trä. Trä är ett vackert material med lång hållbarhet, men det är också levande och kräver således mycket underhåll i form av rengöring och oljning för att förhindra fukt och röta. Vill du inte pyssla så mycket med möblerna rekommenderar vi att du tittar på vilka alternativ som finns i konstrotting, aluminium eller plast. De är lätta att sköta och det räcker med att du spolar av regelbundet.

3. Möbler som funkar året runt?

Olika material kräver inte bara olika skötsel, utan står också pall olika mot väder och vind. Om du planerar att ha dina möbler ute på balkongen året runt behöver du fundera på hur du ska skydda möblerna under höst och vinter. Ska du bara ha möblerna ute på sommaren fungerar nästan vilket material som helst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *