Så väljer du rätt möbler

Att handla möbler på nätet eller i en butik är i sig inte svårt. Det är bara att välja ut de möbler som du tycker är snygga och därefter betala för dem. Leveransen sköter sig i många fall själv om du inte har möjlighet att använda dig av bil. Själva köpet i sig är dock inte det som är klurigt, utan det är valet av möbler som kommer vara avgörande.

För att du ska bli så nöjd med dina möbler som möjligt är det viktigt att du vet vad det är för typ av möbler du ska köpa. Då menar vi inte att du ska fundera över om du ska ha ett sängbord eller en soffa, utan vilken typ av möbler som lämpar sig bäst. Att välja rätt möbler till den bostad man har kan vara riktigt svårt. Risken är stor att man väljer möbler som är alldeles för stora och klumpiga – eller tvärtom, man väljer möbler som är alldeles för små.

Möbler till ett litet hem

Ska du inreda ett litet hem? Då gäller det att du är extra noga med valet av dina möbler. Du behöver se till att hemmet är välmöblerat, samtidigt som du vill kunna ha så mycket utrymme och golvyta som möjligt. Har du nyss lagt ett nytt och fräscht golv vill du naturligtvis att det ska synas ordentligt. Här är det bäst att satsa på möbler som är mindre och nättare i sin design. Ett exempel kan vara att du köper en sängram som är av galler, istället för en av massivt trä. Du kan även använda dig av ett runt matbord istället för ett fyrkantigt, eftersom detta lämnar mer utrymme. Använd dig gärna av tredjedelsregeln om du är osäker på vad som gäller.

Möbler till ett större hem

Har du mycket yta att arbeta med? Då kan vi bara gratulera! Det är alltid lättare att inreda ett större hem än ett mindre, av den enkla anledning att du får plats med fler möbler och att du har kan välja och vraka lite mer. Det finns dock risk att det kan bli fel även här. Väljer du för små möbler är risken stor att du får ett hem som ser ut som ett dockskåp. Tredjedelsregeln går att applicera även här. Regeln går ut på att du väljer möbler som är två tredjedelar av väggen (eller möbeln) som de ska stå framför. Om din vardagsrumsvägg är 6 meter lång så ska soffan utgöra två tredjedelar av väggen, alltså inte vara större eller mindre än 4 meter. I ett större hem kan du också väljer lite tyngre möbler om du skulle önska. Det finns helt enkelt tillräckligt med utrymme för detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *